'Denk en werk constructief mee aan onze coöperatie'

'Denk en werk constructief mee aan onze coöperatie'

Heeft ze in het weekend een paar uur vrij? Dan springt Kitty de Jong, eigenaar van Nerine-kwekerij Agro Fleur Select, het liefst op de fiets. Lekker de natuur in, of op ontdekkingstocht langs kleine dorpjes en lieflijke boerderijen. Sinds een jaar is Kitty lid van de Ledenraad van Royal FloraHolland. In een column op de website van de veiling verteelt zij over haar bevindingen.

Ik had er nog nooit over nagedacht: ik, onderdeel van de Ledenraad? In discussies ben ik namelijk niet haantje-de-voorste. Een mening? Die heb ik vaak niet direct paraat. Ik wil alle voors en tegens goed in me opnemen, voor ik ergens over meepraat.

Toen ik voor de Ledenraad werd gevraagd, moest ik daar dus over nadenken. Maar al snel besloot ik: waarom ook niet? En voor je het weet, ben je een jaar verder. Het eerste jaar was enorm leerzaam. Ik heb nu een ander beeld van wat speelt in onze sector. Neem de discussie over duurzaamheidscertificering. Voorheen dacht ik nog weleens: ja, logisch toch? Dit moet nu eenmaal gebeuren. Nu is mijn blik wel ruimer geworden. Ik begrijp nu ook dat een verplichting van certificering een enorme domper voor een kleinere kweker kan zijn. Hij of zij kan dit in zijn of haar uppie moeilijk bolwerken. Want het is nogal wat, om het allemaal geregeld te krijgen.

Dat kijken met een nieuw perspectief vind ik mooi. Het helpt mij als Ledenraadslid om een goede mening te vormen. En om zoveel mogelijk rekening te houden met alle wensen en belangen die er zijn. Het wordt er niet makkelijker op. De wereld is complex, en dat wordt alleen maar erger. Door met een andere bril te kijken, kan ik dieper over de zaken nadenken. En dat komt de discussie ten goede.

Lees hier de volledige column

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v