Henda Flowers bedient spuitboom met iPad

Henda Flowers bedient spuitboom met iPad

Bij Henda Flowers in Zuilichem draait alles om innovatie en efficiëntie. Tijdens hun uitbreiding van 3,2 naar 11,6 hectare, maakten ze de keuze voor de Alumaster 2.0: een volledig automatische spuitboom die eenvoudig te bedienen is via een iPad.

Ondernemer Henry Satter kocht, naast zijn kas van 3,2 hectare in Gameren, twee locaties aan in Zuilichem. Hij realiseerde hier voor Henda Flowers een volledig gemoderniseerde nieuwbouw van zes hectare. Henry schakelde Royal Brinkman Technische Projecten in voor de water-, elektra- en klimaattechniek. Daarnaast nam projectcoördinator Aad van der Sman de planning op zich om Henry te ondersteunen.

Bij de nieuwbouw koos Henda Flowers voor een volledig automatische spuitboom: de Alumaster 2.0. Je stelt de Alumaster eenvoudig in en bedient deze met een iPad. Als je op start drukt, gaat hij volautomatisch de kwekerij door om de opdracht uit te voeren. Om de capaciteit te verdubbelen heeft Royal Brinkman twee dosatron sets van 20 liter op de Alumaster gemonteerd. Hierdoor kan het bedrijf de machine optimaal inzetten. Ook de lichtgewicht Lithium accusets vergroten de capaciteit.

“De Alumaster 2.0 biedt een geweldige combinatie van gebruiksgemak en efficiëntie. De automatische bediening via de iPad bespaart ons veel tijd en zorgt voor een gelijkmatige spreiding van middelen”, Zegt Henry Satter.

Bekijk hier een video:

 

Bron:

Deel artikel