Caring Doctors sluit tour af met opname podcast

Caring Doctors sluit tour af met opname podcast

Patrick Deckers en Rutger Quispel brachten deze week een meerdaags bezoek aan de tuinbouw op uitnodiging van Eatthis. Patrick is orthopedisch chirurg, maar vooral ook oprichter en boegbeeld van de Caring Doctors en de Caring Movement. Rutger is MDL arts in het Reinier de Graaf en bestuurslid van Caring Doctors. Op de laatste dag namen zij een podcast op in de studio van Hortibiz Newsradio. Daarin lieten zij weten kansen te zien in de samenwerking met de tuinbouw. "We moeten het nu gewoon gaan doen."

Caring Doctors is een collectief van artsen en andere zorgprofessionals, dat een transitie gaat bewerkstelligen weg van het huidige destructieve dierlijke voedselsysteem. Patrick Deckers: ‘’Voor ons is de prioriteit: eerst veranderen naar plantaardig, daarna verfijnen, maar wel met een ‘code of conduct’ waar iedereen zich binnen de Caring Movement aan houdt. Het werkt namelijk als we als dokter, boer, diëtist en verpleegkundigen allemaal hetzelfde doel uitdragen."

Eatthis. heeft Rutger en Patrick geïntroduceerd in de tuinbouwwereld op 26 juni tijdens de Food for Thought dag in Amsterdam waarmee stad en platteland, producenten en artsen, ondernemers en beleidsmakers, jong en oud bij elkaar werden gebracht. Die dag heeft een grote impact gehad en heeft geleid tot actie op allerlei niveaus.Het bezoek van Rutger en Patrick ging dan ook verder dan slechts een kennismaking. Eatthis. maakte een tweedaags programma waarbij het doel is om antwoorden te vinden op de volgende vragen: Wat is nodig om op zo kort mogelijke termijn pilots te gaan draaien in ziekenhuizen / zorginstellingen waarbij een plantaardiger dieet centraal staat? En is er ruimte voor Caring Growers die zich (uiteraard) richten op de productie van groente en daarmee per definitie bijdragen aan (preventieve) gezondheidszorg?

Na bezoeken aan Koppert, FVO / Food Fellows, diverse kwekerijen, Rijk Zwaan, Koppert Cress en World Horti Center, werd het programma gisteren afgesloten in de studio van Hortibiz Newsradio. Daar werd een podcast opgenomen over de resultaten en bevindingen van de afgelopen dagen. De podcast werd gepresenteerd door Aad Tijssen van Holland Hortimedia en Ed Smit van Eatthis. Ook andere tuinbouwmedia waren uitgenodigd om aanwezig te zijn. Jacco Strating van KAS Magazine was op die uitnodiging ingegaan en was aanwezig om enkele vragen te stellen.

De podcast is binnenkort terug te luisteren via Goedemorgen en Podbean.

 

Bron:

Deel artikel