'Grootste bassin ooit' voor kwekerij in Canada

'Grootste bassin ooit' voor kwekerij in Canada

ErfGoed, specialist in teeltvloeren en watermanagement, heeft in samenwerking met Albers Alligator aan Double Diamond Farms in Canada het grootste waterbassin opgeleverd dat beide bedrijven ooit gerealiseerd hebben.

Het bassin, met indrukwekkende afmetingen van 426 meter lang, 69 meter breed en 5 meter diep, biedt een opslagcapaciteit van meer dan 128 miljoen liter water. Cor Bremmer, Operational Director van ErfGoed: “Als partner creëren we oplossingen voor de uitdagingen waar kwekers mee geconfronteerd worden op het gebied van waterbeheer. "Dit gigantische bassin is een antwoord op de groeiende vraag naar betrouwbare wateropslag in de tuinbouwsector. De schaalgrootte van dit project biedt een duurzame oplossing voor waterschaarste; een steeds groter wordende uitdaging binnen de sector."

Matthijs Kraaijeveld, Operations Manager North America van ErfGoed Canada, geeft aan: “Voor ons is dit project een bewijs van wat we kunnen bereiken met de juiste partners. Met dit bassin zal onze klant Double Diamond Farms kunnen beschikken over voldoende watercapaciteit. Regenwater is ook nog eens de beste kwaliteit gietwater. Het was een uitdagend project, maar we hebben een resultaat waar we trots op zijn!”

Met een sterke focus op innovatie en duurzaamheid blijft ErfGoed ontwikkelen om haar klanten wereldwijd te ondersteunen op het gebied van teeltvloeren en watermanagement.

Bron:

Deel artikel